Spil Dansk

Spil Dansk Ugen – også kaldet Musiklivets Festuge – er altid i uge 44

Spil Dansk Ugen 2019 er fra mandag den 28. oktober til og med søndag den 3. november. Spil Dansk er en uge hvor vi fejrer dansk produceret musik Helt fra starten af har det eneste krav været, at musikken skal være skabt og produceret af danske musikere, komponister og sangskrivere. Der kan ellers synges på alle verdens sprog og spilles alle slags genrer.

Spil Dansk er en fast tradition i dansk musikliv siden 2001, og er Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer. I 2014 blev Spil Dansk genfødt med en ny ejerkreds bestående af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Danske Populær Autorer, KODA og Musikforlæggerne. Læs hele foreningens historie https://spildansk.dk/om-spil-dansk/historie/ 

Der er i Spil Dansk Ugen mere end 1.000 musikarrangementer, fordelt over hele Danmark. Ligesom der også er danskere, der spiller koncerter med dansk musik i udlandet i Spil Dansk Ugen. Mange radioer – herunder DR – spiller på dagen udelukkende dansk produceret musik. Flere TV stationer bruger også dagen til at lave udsendelser specielt om den danske musik.

Alle de største toneangivende danske musik- og kulturorganisationer er hvert år med til at arrangere Spil Dansk Ugen. Dette gælder selvfølgelig også for Musikforlæggerne. Vore medlemmer arrangerer hvert år mange spændende koncerter rundt om i landet i Spil Dansk Ugen.

Læs mere om Spil Dansk Ugen på www.spildansk.dk