Ungdomslandshold for musikalske talenter

Ungdomslandshold for musikalske talenter

Spil Dansk, DPA og DKF har udtaget et ungdomslandshold for musiktalenter. De 50 unge mødes med topprofessionelle sangskrivere, komponister og producere i og omkring Spil Dansk Ugen 26. oktober – 1. november.

”Vi booster talentet” er et enestående forsøg på at gøre noget for 50 af landets mest lysende musiktalenter, som er plukket fra musikskolerne. Det store projekt involverer både Spil Dansk, Dansk Komponist Forening (DKF), Danske Populær Autorer (DPA) og ikke færre end 25 musikalske mentorer. Samt fire musikkonservatorier, som åbner dørene for projektet.

”Mange taler om, at vi skal gøre noget for landets talenter, så vi kan fremtidssikre kvaliteten i dansk musik. Med ”Vi booster talentet” gør vi virkelig en konkret indsats. Idéen er, at vi om 10-20 år også skal kunne lytte til et bredt felt af kvalitetsnavne, som vi lige nu har i kraft af f.eks. Volbeat, Tina Dickow, Lukas Graham, Mew og Rasmus Seebach. Talenterne findes på landets musikskoler, og med ”Vi booster talentet” giver vi nu de mest lovende af dem mulighed for at dygtiggøre sig sammen med professionelle mentorer. Samtidig kan de unge danne nye netværk på tværs af landet. Skabende kunstnere har co-writet sig frem til stor kunst i mange år. Ingemann og Weyse samarbejdede f.eks. om en række morgen- og aftensalmer helt tilbage i 1837-1838. Med ”Vi booster talentet” opstår der også co-writing og ny dansk musik,” siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk.

Læs mere på Spildansk.dk