Mindeord Musikforlægger John Rasmussen

Mindeord Musikforlægger John Rasmussen

JohnDet er med dyb beklagelse, at vi har modtaget meddelelsen om musikforlægger John Rasmussens død i fredags. John Rasmussen var tidligere indehaver af og direktør for Kleinerts Musik Forlag, samt formand for Dansk Musikforlæggerforening (den nuværende Musikforlæggerne i Danmark) i mere end 32 år. Han solgte i 2008 Kleinerts Musik Forlag til Wilhelm Hansens Musikforlag, for at trække sig tilbage og nyde sit otium med hustruen Ellinor og deres børn og børnebørn.

John var en markant person i musikbranchen, med et stort hjerte for musikken, og havde også øre for de forretningsmuligheder, der er forbundet med kunsten. Han arbejdede op igennem 60érne på Musikforlaget Imudico, der var ejet af britiske EMI Music Publishing, indtil han i 1972, sammen med pladeproducent Jørgen Kleinert, overtog det legendariske Kleinerts Musik Forlag. John knyttede tætte bånd til en række danske og udenlandske sangskrivere og tekstforfattere i de år, og var mellemmand på en række danske oversættelser af udenlandske hit sange. Kleinerts Musik Forlag udgav først og fremmest sangbøger og noder, men spillede også en væsentlig rolle for en række danske musikere og sangskrivere på Kleinerts pladeselskab, KMF. Mest markante var de folkekære Flemming ”Bamse” Jørgensen og John Mogensen.

Foreningsarbejdet i Dansk Musikforlæggerforening lå også Johns hjerte nær, han var en driftig formand for foreningen igennem mere end 32 år. Han tegnede foreningen bredt i musiklivet, og fastholdt musikforlæggerens væsentlige rolle i udbredelsen af autorernes værker. John Rasmussen sad i 32 år i Kodas bestyrelse for DMFF.

John døde efter en sygdomsperiode 79 år gammel. Æret være hans minde.

Ole Dreyer, formand for Musikforlæggerne i Danmark.
13.07.2016