Musikforlæggernes Ærespris går i år til komponisten Per Nørgård

Musikforlæggernes Ærespris går i år til komponisten Per Nørgård

PrintSå er der mindre end en uge til, at Musikforlæggerne i Danmark for fjerde gang uddeler de eftertragtede Carl Priser til komponister og tekstforfattere. I år foregår det i Husbryggeriet Jacobsen på Carlsberg. Det lukkede arrangement starter med rød løber kl 12.00 og efter en bedre frokost forløber selve prisuddelingen fra kl 14-17 med Mikkel “Hr. Skæg” Lomborg og Pernille Rosendahl som konferenciers.

Carl Prisen favner bredt rent genremæssigt, hvilket afspejles i dagens eklektiske musikalske program. Carl Prisen har cellisten Jakob Kullberg, dansk blues’ 2 største navne Thorbjørn Risager og Mike Andersen, Onkel Reje (Mads Geertsen), som repræsentant for børnemusikken, og indie-rockerne Blaue Blume på programmet.

Der vil blive uddelt i alt 14 priser, heriblandt Musikforlæggernes Ærespris og Talentprisen, som begge er sponsoreret med 30.000 kr. af Tuborgfondet. For Talentprisens vedkommende er det Saveus og grupperne D/troit og The Kikos, der er nominerede, og håber på en kærkommen økonomisk påskønnelse.

For første gang har Musikforlæggerne i år valgt at offentliggøre modtageren af den allermest hæderfulde pris af dem alle. I 2016 vil det være vor største danske klassiske komponist Per Nørgård, som hædres med Æresprisen. Med prisen følger en check på 30.000 kroner, som han sædvanen tro, skal give videre til et talent, som han selv finder værdigt. Hvem dette er, afslører Per Nørgård først på mandag den 18. april til prisfesten.

En motivering af valget af Nørgård, facts om han liv og værk, samt en fantastisk anekdote fra komponistens egen hånd, præsenteres ved prisfesten.

Der er fire nominerede, der har to nomineringer i år: Karsten Fundal (Score og Klassisk Komponist – lille ensemble), Lukas Graham (Pop og Årets Sang), Mø (Årets Sang og Årets Internationale Succes) og D/troit (Roots og Årets Talent). Den store spredning af nominerede vidner om den bredde, der findes inden for de skabende kunstnere i disse år, og det fantastisk høje niveau, som vi alle nyder godt af.

Ud over priserne i kataloget vil der også blive uddelt en pris til Årets Mest Spillede Sang, en top 10 count down, som medregner både streaming og airplay.

Vi glæder os til på mandag!