CARL PRISEN 2021

CARL PRISEN 2021

Årets prisfest afholdes mandag d. 23. August

Musikforlæggerne i Danmark afholder for niende gang Carl Prisen. Årets prisfest løber af stablen mandag den 23. august fra kl. 12-17 i Axelborg Salen overfor Tivoli, hvor slagets gang igen bliver håndholdt af den altid veloplagte konferencier Per Vers. Sidste års prisuddeling i Axelborg Salen var yderst vellykket, og den medfølgende store pressedækning har givet fornyet bevågenhed om Carls Prisens betydning, og sat et stærkt fokus på værdien af komponister og sangskriveres arbejde, og deres samarbejde med musikforlag.

Carl Prisen hædrer danske komponister, sangskrivere og tekstforfattere inden for alle genrer – lige fra klassisk til pop og børnemusik. Der uddeles 15 priser, herunder Talentprisen og

Musikforlæggernes Ærespris. Talentprisen gives til årets mest iøjnefaldende talent og ledsages af et kontant beløb fra Tuborgfondet på 30.000 kr. Æresprisen gives til en komponist eller brancheperson, der har gjort noget særligt for musikken igennem en årrække. Den ærefulde pris ledsages af kontant beløb på 30.000 kr fra Tuborgfondet, som skal videregives til et særligt talent, som vedkommende mener fortjener et skulderklap.

I 2020 tilfaldt æresprisen til sangeren, komponisten og musikmentoren Hanne Boel, som gav de 30.000 kr.  videre til den talentfulde sanger og sangskriver M. Rexen. Tidligere års æresprismodtagere har været Anne Linnet, Bent Fabricius-Bjerre, Poul Bruun, Jan Sneum, Per Nørgård, Tine Birger Christensen og Peter Ingemann.

Siden 2013 har Carl Prisen formået at markere sig som en vigtig pris for sangskrivere, teskstforfattere og komponister, samt i den danske musikbranche generelt. Musikforlæggerne sætter med Carl Prisen fokus på selve grundstoffet i musikbranchen: det at komponere og forfatte musik og sangtekster.

Det har vist sig at møde stor opbakning i alle grene af branchen. Og selv for de komponister, der også er udøvende, er det forbundet med en særlig stolthed at blive hædret for sine evner som skaber af musik og tekst. Hanne Boels sagde sidste år, efter at have modtaget Musikforlæggernes Ærespris:

“At blive tildelt en pris som denne er noget, jeg fuldkommen havde glemt eksisterede i denne verden, i alle tilfælde til mig. Så jeg blev først paf, så glad og stolt og senere eftertænksom, da jeg kan fornemme, at jeg modtager denne “Carl” for mit virke på mere end en front og derfor lige måtte en tur ned ad mindernes sti. Det føles godt, og jeg er meget taknemmelig for at modtage denne hæder og dette skulderklap.“

Lige nu skal juryerne i gang med det store arbejde, og de nominerede forventes offentliggjort primo August 2021. Følgende priser er i spil:

ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Stort ensemble

ÅRETS KLASSISKE KOMPONIST – Lille ensemble

ÅRETS KOMPONIST – Score

ÅRETS KOMPONIST – Roots

ÅRETS KOMPONIST – Jazz

ÅRETS TALENT (Sponsoreret af Tuborgfondet)

ÅRETS TEKSTFORFATTER

ÅRETS PRODUCER         

ÅRETS KOMPONIST – Børnemusik

ÅRETS KOMPONIST – Pop

ÅRETS KOMPONIST – Rock

ÅRETS INTERNATIONALE SUCCES

ÅRETS MEST SPILLEDE SANG

ÅRETS SANG

MUSIKFORLÆGGERNES ÆRESPRIS (Sponsoreret af Tuborgfondet)

Se desuden highlights fra Carl Prisen 2020 her:
https://www.facebook.com/carlprisen/videos/2822737801159002

Med venlig hilsen,

Musikforlæggerne i Danmark

For yderligere information kontakt venligst pressekonsulent

Frederik Schnoor på 26 23 60 31  / info@deluxe-music.dk

Musikforlæggerne, Hanne Christensen

26 81 88 92 / hanne@musikforlaeggerne.dk

www.musikforlaeggerne.dk

Carl Prisen er muliggjort gennem støtte fra

 Koda Kultur og Tuborgfondet